Kalėdų vainikas (šiek tiek iš anksto)

Turiu svajonę. Svajoju, kad Lietuvoje visų namų durys per šventes pasipuoštų vainikais. Argi nebūtų gražu?! Žinoma, pradedame nuo savo durų. Taip pat vaikų darželio, draugų, giminaičių. Į mūsų namų duris pirmą kartą pasibeldę žmonės vis dar nustemba: “O, kaip pasipuošę, kokios durys!“. Dažniausiai toks pasakymas reiškia, kad be galo keista (ne tiesiog gražu). Sprendžiant iš nuostabos balse, turbūt atrodom kaip kokie ufonautai.:D Na, bet esame atkaklūs ir ne pirmą kartą šiame blog’e rašome, kaip pasigaminti durų vainiką arba girliandą vienai ar kitai šventei arba metų laikui pažymėti. Mano svajonė paprasta: tiktų ir pirktais vainikais puoštos durys, kad tik jų būtų kuo daugiau. Bet juk pačiam pasidaryti vainiką dar smagiau. Taip galima nušauti du zuikius: turėti išskirtinį daiktą ir šauniai praleisti laiką su šeima ar draugais prie rankdarbių stalo.

Kažkodėl šiemet kaip niekad laukiame nesulaukiame Kalėdų. Todėl leidome sau ir apie papuošimus pagalvoti gerokai iš anksto. Taigi, šįkart Kalėdų vainikas – kiek ankstėliau.

Kalėdų vainikasŠiemet mūsų siūlomas vainiko modelis:) – paprastas ir labai pigus. Jums tereikės makulatūros (rimtai!), klijų, valo ar paprasto siūlo ir bet kokių smulkmenų puošybai (sagų, karoliukų, vasarą paplūdimyje rinktų kriauklelių ar nugludinto stiklo šukių).

Pirmiausia vainikui reikia karkaso, kitaip sakant, vidaus. Jį galima nusipirkti ir parduotuvėje, bat kainuos tiek, kad noro pačiam gaminti vainiką gali ir nebelikti.:D Be to, LA Idėjos stengiasi pasiūlyti tokius darbelius, kuriems reikėtų po ranka turimų medžiagų. Nesam pakvaišę dėl ekologijos, nesam iki nukritimo “žali“, bet visgi tikim, kad geriau pernaudoti daiktus, vartoti ir pirkti mažiau. Taigi, kad nereikėtų pirkti vainiko karkaso, teks jį pasigaminti patiems. Tam prireiks krūvelės senų laikraščių. geriau reklaminių arba žurnalų, nes jų popierius tvirtesnis. Laikraščius reikia susiplėšyti maždaug A4 formato lapais. Tuomet kiekvieną lapą suglamžyti į gumuliuką. Tų gumuliukų glamžymas – smagiausiais darbas vaikams.

GumuliukaiGumuliukus dėkite vieną prie kito, vis apsukdami lipnia juosta.

Gumuliukų klijavimasKlijuodami po truputį formuokite apskritimą, kol turėsite norimo dydžio ir standumo karkasą. Kad būtų tvirtesnis, jį visą apsukite dar pora sluoksnių lipnios juostos.

vainiko karkasasKarkasą reikia apklijuoti popieriumi. Galima naudoti Kalėdinį dovanų vyniojimo popierių arba senų beverčių knygų lapus (jei tik sugebėsite paaiškinti savo vaikams, kodėl vienas knygas galima karpyti, o kitų ne). Mes pamanėme, kad namie jau per ilgai užsigulėjo mamos studijų laikų atšviestos knygų dalys, todėl savo vainiką puošėme būtent jomis.

Senos knygosPopierių geriausia susikarpyti tokiais gbaleliais, kad būtų patogu klijuoti prie karkaso. Mes klijavome karštais klijais, bet galima ir PVA  ar super klijais.

KlijaiPopieriaus gabalėlius šiek tiek sulenkdami klijuojame ant karkaso.

Klijavimas ant karkasoIš pradžių apklijavome vieną vainiko pusę, tada kitą. Tuomet tvirčiau priklijavome atkerusius galus. Štai ir turime vainiką, kurį beliks dekoruoti.

Vainikas dekoravimuiBaigę darbą su popieriumi, nepamirškite išmesti jo likučių į rūšiuojamų šiukšlių konteinerį!

Popierius - rūšiuojama šiukšlėDekoruoti galite kaip tik širdis geidžia: karoliukais, gintarais, sagomis, kaspinėliais ir t.t. Mes juos paprasčiausiai priklijavome karštais klijais. Tuomet ant valo vėrėme karoliukus, kiekvieną taip pat pritvirtindami karštais klijais. Bet galima po karoliukais tiesiog rišti mazgelius arba apskritai nedaryti tarpų tarp karoliukų.

Karoliukai ant valoLikusį laisvą valo galą priklijavome prie blogosios vainiko pusės.

Priklijuotas valasMes klijavome tris karoliukų girliandas, bet tai, žinoma, tik skonio reikalas. Na, o vainikui pakabinti naudojome kaspiną ir kelis metalinius žiedelius. Bet, aišku, galima apsieiti ir be žiedelių. Pakaks vainiko viršų perrišti kaspinėliu.

KaspinasŠtai ir viskas! Belieka pakabinti vainiką ir laukti Kalėdų.

Vainikas baigtas!

A iš L&A

LA idėjos

Kadaise prisistatydavome kaip "dvi čiolės, penki karoliukai ir 100 kvadratų". Dviese dideliame bute meistravom papuošalus ir viskas čia buvo aišku. Vėliau, kai ne viena, o jau abi tapom mamomis, kepėm pyragus ir darėm darbelius su vaikais, truputį keliavom po Lietuvą ir tuo dalinomės su Jumis. Bet laikui bėgant kai kas pasikeitė ir dabar turėčiau prisistatyti taip: VIENA ČIOLĖ, DEVYNIASDEŠIMT KVADRATŲ, TRYS VAIKAI IR KETURI KATINAI. Beveik neliko karoliukų, bet atsirado vyras ir pagausėjo šeima. Mėgstamą darbą pakeitė dar mėgstamesnės motinystės atostogos (apie tai, kad tai iš tiesų ne atostogos, žino visos mamos, bet tiek to). Rankdarbius, pyragus ir keliones pakeitė varginanti, bet miela šeimos rutina. Pasvajojimus apie nuosavą kiemą pakeitė tvirtas pasiryžimas iš buto pagaliau persikelti į namą. Kaip čia viskas seksis, pamatysim, Betgi turi būti gerai! A. 
Įrašas paskelbtas temoje Darbeliai su vaikais, Interjeras, namai, Šventės ir pažymėtas , , , , , , .Išsisaugokite pastovią nuorodą.

Parašykite komentarą