Išsikepam keksiukų?

Arba kepsiukų, kaip juos vadina mano anyta, vis sugalvojanti kokių naujų skambesių seniai žinomiems žodžiams. Į beatas aš nepretenduoju, bet skanių patiekalų išbandytais receptais kartais pasidalinsiu.

Taigi, kepsiukams reikės:

3 kiaušinių, 200 g varškės, 150 g kambario temperatūros sviesto, 150 g cukraus, 200 g miltų, arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, tiek pat vanilinio cukraus, trupučio kondensuoto pieno ir citrinos.

Mūsų tikslas yra tai🙂

IMG_0775

Pradedam. Pirmiausiai minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi ir šaukšteliu vanilinio cukraus. (Jei namuose vėsiau, aš kuriam laikui sviestą padedu ant radiatoriaus, kad jis taptu minkštutėlis, tada lengviau maišosi tešla ir išeina puresni keksiukai.) Maišant po vieną įmuškite kiaušinius. Įmaišykite varškę. Miltus su kepimo milteliais įsijokite į tešlą. Viską sumaišykite iki vientisos konsistencijos. Aš tam (ir apskritai kepiniams) mielai naudoju didelį medinį šaukštą. Su metaliniais man kažkaip… “neskaniai” pyragai kepasi🙂

Iki 180 laipsnių įkaitintinkite orkaitę. Kol ji kais, į keksiukų kepimo formą įdėkite popierines formeles ir kiekvieną maždaug iki pusės užpildykite, nes keksiukams reikės vietos iškilti, tad geriau nepadauginti. Šaukšteliu padarykite duobutę ir įpilkite šiek tiek kondensuoto pieno. Kad pienas atsidurtų viduje, ant viršaus dar dėkite tešlos. Tik kad neperliptų formelių. Kad jau visai nenusisaldintumėte gyvenimo, ant kiekvieno keksiuko uždėkite po mažytį trikampiuką citrinos su visa žievele.

Keksiukus šaukite orkaitėn ir kepkite 25-30 minučių.

Va ir viskas, skanaus!

L. iš LA

P. s. Iš vakar vakare iškeptų kepsiukų šiandien iki pusryčių išgyveno vos keli. Ir tie patys vakarop lenktyniaujant dingo – skanumėlis, kad juos kur😛

About LA idėjos

Dvi čiolės, penki karoliukai ir 100 kvadratų.
Šis įrašas paskelbtas kategorijoje Receptai ir priskirtas tokioms žymoms: , , , . Išsaugokite jo nuorodą.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s