Paprastasis obuolių pyragas

Savaitgalį kartais taip norisi ko nors skanaus, bet naminio. Visą savaitę ir taip tenkinomės pirktais desertais (o kas jau taip nuolat turi laiko po darbo užsiimti kepiniais?..). Bėda ta, kad savaitgalį norisi dar ir pailsėti (ne tik visą dieną suktis virtuvėje. Na, nebent tai būtų Jūsų hobis ir didžiausias malonumas), ir pabendrauti su namiškiais ar draugais. Todėl siūlome labai paprastą obuolių pyrago receptą. Jis gimė eksperimentuojant, pasiimant tai vieną, tai kitą sudėtinę dalį iš kitų obuolių pyragų receptų. Šiam nereikia nieko ypatingo. Net jei esate šeimininkė ar šeimininkas “iš reikalo”, vis tiek tokių produktų rasite savo šaldytuve ar virtuvės spintelės gilumoje. Pati gamyba ir kepimas užtrunka labai trumpai, todėl tokį pyragą galite nusivežti lauktuvių pas draugus ar giminaičius, net jeigu savaitgalio pietų buvote netikėtai pakvietsti tą patį rytą.

Taigi, Jums reikės:

obuolių,

1 stiklinės cukraus,

1,5 stiklinės miltų,

4 kiaušinių,

100 ml aliejaus,

20 ml pieno,

1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,

džiūvėsėlių arba manų kruopų,

bet kokių riebalų,

kvapų arba prieskonių (tinka vanilinis cukrus, skysti maistiniai kvapai, cinamonas) (nebūtinai),

žinoma, dar reikės virtuvės įrankių ir indų, orkaitės, kepimo formos ir vienos arba kelių porų darbo rankų.

Pirmiausia cukrų išmaišome su kiaušiniais ir kvapais arba prieskoniais. Tuomet pridedame miltų, aliejaus, pieno ir kepimo miltelių. Viską išmaišome. Nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius išdėliojame ant riebalais išteptos ir džiūvėsėliais arba manais pabarstytos skardos. Obuolius užpilame tešla. Dedame į įkaitusią orkaitę ir kepame apie 30 min.

Smagaus kepimo ir  skanaus pyrago!

A iš L&A

About LA idėjos

Dvi čiolės, penki karoliukai ir 100 kvadratų.
Šis įrašas paskelbtas kategorijoje Receptai ir priskirtas tokioms žymoms: , , , . Išsaugokite jo nuorodą.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s